BandledenKaren   -  Lead Vocal
 
 
Nog steeds dankbaar voor de oude gitaar die ik als kind kreeg van een  neef.  Ik leerde mezelf gitaar spelen en de gitaar leerde mij erbij te zingen. Eerst voornamelijk country en western songs. Ooit nog een schoolbandje gehad. Zo leuk! En ik schreef zelf af en toe een nummer.  Achteraf gezien zat daar al een behoorlijk percentage 'blues' in.
Een vriendin van mij zong in de betere bands en zo heb ik op een gegeven moment mijn 'schroom' overwonnen en belandde samen met haar als (lead) zangeres in een coverband. Het bleek dat juist het 'performen' in me zat. Ik hou wel van een beetje show! En we speelden op verschillende festivals in Gelderland en Brabant. Natuurlijk ook op de Nijmeegse 4daagse. Later zong ik in een kleinere coverband, voornamelijk op feesten en partijen, gezellig, tot in de kleine uurtjes.

Gaande weg merkte ik dat mijn hart vooral lag bij songs met een flinke dosis blues. En rock nummers. Ik werd onder meer fan van Cuby and the Blizzards, Heart, Barrelhouse, Anouk,  Joe Bonamassa,
Beth Hart, B.B. King, Gary Moore, Jonny Lang.  Wauw!!  
Iets recenter fan geworden van  -ze stonden in 2015 nog te knallen op Ribs & Blues te Raalte-  een Engelse band  Jo Harman (met Hammond)  en  Kings of the World, geweldige muzikanten van Nederlandse bodem.

De laatste paar jaar heb ik mijn weg proberen te vinden in Jazz en Funk bands..., maar dat was 't toch nét niet helemaal. Zo blij dus dat Blooze on the Rocks op mijn pad kwam. Heerlijk om met zulke goeie muzikanten de blues met een tikje rock te brengen.  Wat een klik en wat een power!
So.., you better watch out!  Because, we bring the real sound of blues and rock to you!
See you soon?!
 
 

Frans Kamerbeek – Drummer


 
Ik ben dus Frans Kamerbeek, reeds ook tussen de 50 en 60 jaar, nog een jonge beer en midden in de wereld. Als je mij tegenkomt dan vergeet je me niet meer. Ik ben ook de daadwerkelijke wervelwind binnen onze band.  Samen met Louis speel ik al vele jaren in diverse bands. Na een selectie en een zoveelste doorstart kwam Blooze On The Rocks uit onze toverhoed.
In de puberjaren kreeg ik van mijn ouders de gelegenheid om alleen tussen 16 uur en 18 uur op het kantoor van mijn vader te mogen drummen. 1e drumstel was een bij elkaar gezochte bende waaronder een floortom waarvan het slagvel met touwen en leertjes bespannen kon worden…. En ja hoor in de basedrum deed ik tien 60-Watt lampen die meegingen op de base…wat een sfeer…
Mijn broer en vrienden kwamen regelmatig mee raggen. Verder speelde ik iedere dag zonder les…´waarom zou je les nemen´… de top 40 mee.
Ergens rond 1983 begon ik met oa Louis in een band.  Later kwam Move On uit de startblokken en wist 10 jaar stand te houden. Daarna ontstond Nix Mis Mee, waarmee  we ruim 7 jaar wisten vol te houden. Verder wat losse samenstellingen, waarna ik weer samen met Louis, Blooze on the Rocks begon.
Mijn muziekkeuze is simpel…. De kroeg moeten we kunnen pakken met de muziek die wij leuk vinden.
Ik heb geen super voorbeeld, dat ben ik namelijk zelf.
Het is ook lekker om regelmatig te wisselen van kit, momenteel speel ik weer op een TAMA. Diverse merken zoals, Yamaha..Pearl..Sonor,  gingen voor  echter de volgende SONOR zit er al weer aan te komen.
Meestal zit ik achter op het podium, maar je kan niet om mij heen.  Mijn meest trouwe fan is mijn eigen super gave vriendin.
See you SonorFK

 

Rob de Ridder - Gitarist
Hoi, ik ben Rob en mijn muzikale carrière is zo’n 9 jaar geleden begonnen toen ik de oude gitaar van mijn moeder op zolder vond. Na eerst zelf wat aangeklooid te hebben op die gitaar (waar op gegeven moment nog maar één snaar op zat) ben ik lessen gaan nemen. Binnen korte tijd stapte ik, geïnspireerd door bands als Deep Purple en AC/DC, over op elektrische gitaar. Naarmate de jaren verstreken leerde ik meer goede gitaristen kennen en verschoof mijn aandacht meer richting de bluesrock en later ook blues. Gitaristen als Jimi Hendrix, Rory Gallagher en Stevie Ray Vaughan werden (en zijn) mijn nieuwe gitaarhelden.

Na een jaar of zes vond ik het tijd om in een band te gaan spelen. Mijn allereerste bandje was een gelegenheidsbandje en veel verder dan drie oefensessies en één optreden zijn we niet gekomen. Vervolgens vond ik een coverband die in Amsterdam repeteerde. Ik heb ruim een jaar met plezier in die band gespeeld, maar optreden kwam er niet van en ik had het gevoel beter te kunnen en dus ben ik daaruit gestapt. Een goede vriend van me was vlak daarvoor bas gaan spelen en samen met hem heb ik toen een bluesrock (cover)bandje opgericht waar ik nu nog steeds in speel. Maar gezien het feit dat we maar om de week oefenen, kon ook deze band mijn honger naar muziek maken niet stillen. Daarop ben ik op zoek gegaan naar nieuwe bands om in te spelen. Zodoende kwam ik in contact met Blooze on the Rocks en tijdens de auditie werd al snel duidelijk dat voor mij een toekomst bij Blooze on the Rocks was weggelegd.
 

Ik speel, in navolging van veel van mijn gitaarhelden, op een Fender Stratocaster. Van de Strat gaat mijn geluidsignaal door een wah-pedaal en een Ibanez Tubescreamer, om vervolgens aan te belanden in een buizenversterker. Sinds ruim een jaar heb ik een zekere interesse gekregen voor buizenversterkers. Ik heb een kleine verzameling staan en ben momenteel bezig met een eigen ontwerp. De versterker waardoor ik speel is dus wel aan enige verandering onderhevig…

Rob

Louis Dröge – Bassist
Ik ben op m’n 15e met een aantal schoolvrienden begonnen met een symfonische rockband. Ik speelde een beetje gitaar maar omdat we al een gitarist hadden werd mij een bass in m’n handen gedrukt. Spullen hadden we natuurlijk niet en de oude Philips buizen radio van mijn oma diende als basversterker.
In een later stadium heb ik nog heel wat jaartjes muziek gemaakt met mijn neef en nicht in een top 40 band. Met Frans stapte ik 30 jaar geleden in een rockband en we zijn elkaar daarna niet meer uit het oog verloren. We hebben met elkaar in de bands Move On, Nixmismee1, Nixmismee2 gezeten.
Blues On The Rock is een band met potentie waar de groei nog niet uit is. We hebben in korte tijd een geweldig repertoire neergezet en we zorgen dat we blijven vernieuwen. Ik blijf alert dat onze setlist een goeie mix is  tussen Blues en Rock zodat we een gevarieerd stukje muziek kunnen neerzetten.
Mijn favoriete artiesten zijn Joe Bonamassa en Walter Trout.
Ik speel al jaren op een 4 snarige Fenderbass en een Ampec basversterker. Ooit heb ik een uitstapje gemaakt naar een Ibanez maar deze vond ik te weinig warm klinken dus die heb ik weer snel ingeruild.
Houdt de agenda in de gaten en kom naar ons luisteren.
Louis

 


Martijn Snoek – Toetsenist
 
Op mijn 3e jaar heb ik een klein speelgoed keyboardje gehad van mijn opa en oma. Hier is het muziek maken mee begonnen. Na dit keyboardje helemaal kapot gespeeld te hebben, heb ik van mijn ouders een iets serieuzere Yamaha gehad. Hiermee heb ik mij zelf goed kunnen ontwikkelen, en ben ik op mijn 6e jaar begonnen met keyboard les.
Na hier 3 jaar les gehad te hebben heb ik een destijds hele mooie Roland E-70 gehad. Dit was destijds een topkeyboard waar ik enorm veel plezier aan heb gehad. Ook al had ik enorm veel plezier van muziek maken, werd het plezier aan keyboardles steeds minder, ik liep tegen mijn beperkingen aan met noten lezen. Elke keer dat ik van de leraar een stuk bladmuziek kreeg en hij het voor speelde, onthield ik wat hij speelde en speelde ik het nagenoeg foutloos na. Dit merkte de leraar op en wees mij erop toch echt van blad muziek te spelen. Dit werd steeds een groter probleem, en uiteindelijk de rede tot overstap naar een andere, wat flexibelere muziekschool in Rotterdam. Hier heb ik een circa 3 jaar notenles proberen te volgen, maar ook hier liep ik tegen de zelfde problemen aan, maar kwam ik echter ook achter mijn voordelen, namelijk het spelen op gehoor en improvisatie. Hier ben ik verder op gaan studeren, dit was voor mij veel interessanter.
Uiteindelijk ben ik in de winkel beland voor het verkopen van toetsinstrumenten, waar ik circa 3 jaar aaneen gesloten heb gewerkt als student. Uiteindelijk kwam hier ook het volgende top keyboard uit voort de Roland G800 en vervolgens mij eerste nieuwe, de Roland VA-7. Die laatste heb ik 7 jaar lang gespeeld met heel veel plezier. Bij deze VA-7 heb ik na 5 jaar ook een Roland VK-8 gekocht waar ik voor het eerst kennis maakte met een Hammond clone. Deze was verbazend goed en heb ik veel plezier aan gehad.
Door mijn opleiding heb ik na de 3 jaar in de winkel te hebben gestaan een switch gemaakt naar de licht en geluids branch waar ik een circa 5 jaar in heb gewerkt als fulltime technicus op gebied van zowel licht geluid als video.  Na deze periode begon toch de muziek weer te kriebelen, waardoor ik weer in de winkel belande voor de verkoop van toetsinstrumenten. Ook hier heb ik slechts 2 jaar gewerkt, omdat ik ook tegen mijn vrijheids beperkingen aanliep. Echter heb ik hier wel mijn huidige instrumenten uit ge-erft, welke deel uit maken van de top van de toetsen markt, de Yamaha Tyros4, een Yamaha C3 vleugel en de DLQ KeyB. Die laatste is momenteel misschien wel de beste clone van een Hammond B3. Een aantal jazz grootheden spelen momenteel enkel nog met deze KeyB omdat hij zo goed een B3 kan evenaren dat het een stuk stabieler en compacter is om deze mee te nemen dan een Hammond B3 van dik 200 kilo.
Momenteel zet ik mijn carrière voort als ondernemer waar uiteraard ook een tak in de muziek in voor komt, deze moet echter nog ontwikkeld worden.
Kortom mijn roots liggen al jaren in de muziek. Als groot jazz/soul/blues liefhebber past de blues natuurlijk dan ook perfect bij mij. Hierom zal je in onze nummers niet alleen de bekende blues schema’s horen maar soms ook zeker een vlaagje jazz.
Martijn